Ciprian Mureșan

https://www.facebook.com/whitecuib

White Cuib / 3 – 16 noiembrie / 5 – 8 pm

“Având ca punct de plecare o schiță din caietul lui Laurențiu Ruță, portretul de fată din hârtie e o încercare de a expune fotografic lucruri pe volum. Schița lui Ruță reprezenta o propunere nerealizată a unui performance pentru Colocviul de Critică și Artă Tânără de la Sibiu din 1986. În acest caiet, pe care mi l-a dat să îl studiez cu ocazia unei rezidențe la Institutul Prezentului, mi-a atras atenția un desen al unei figuri umane și cu adnotări pe lângă, specificând învelirea performerului în hârtie fotosensibilă și expunerea lui la blițuri și furtun cu apă” – Ciprian Mureșan.

foto: Bogdan Botaș

Ciprian Mureșan s-a născut la Dej, în 1977, locuiește și lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj, în anul 2000, iar din 2005 este redactor al revistei IDEA art + society. Practica diversă a lui Mureșan include instalații, sculptură, desen și video. Lucrările sale au un simț al ironiei și o viziune critică asupra istoriei socio-politice. În practica sa, deconstruiește și recontextualizează adesea operele unor figuri literare și istorice notabile, pentru a le demistifica. Lucrările lui Mureșan fac referire la efectele politicii post-comuniste și la efectele capitalismului global asupra societății românești.

Ciprian Mureșan a reprezentat România la cea de-a 53-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă a Bienalei de la Veneția în 2009 și a participat, de asemenea, la cea de-a 17-a ediție a Bienalei de la Sydney. De asemenea, lucrările sale au fost expuse în instituții culturale importante, precum Centrul Pompidou din Paris, Tate Modern din Londra, New Museum din New York și Neuer Berliner Kunstverein din Berlin. Lucrările sale figurează în colecții publice și private importante. În ultimii ani a expus, în expoziții personale și de grup, la Galeria Plan B, Berlin, Galerie Éric Hussenot, Paris, SMAK Museum, Ghent, Nicodim Gallery, Los Angeles, Bienala Art Encounters, Timișoara, Kunsthalle Bega, Timișoara, Muzeul de Artă Modernă, Ljubljana, Aluvial, Cluj, White Cuib, Cluj.

Expoziția face parte din seria de evenimente „Ceva Frumos de Pus pe Perete” — un project al Asociației LaPătrat² și White Cuib. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sponsor: Daisler Print House

Previous presentar
Next Multiple Realities: Experimental Art in the Eastern Bloc, 1960s–1980s

About author

You might also like

Events

Haute Photographie Art Rotterdam Week 8 – 11 February 2018

Haute Photographie Art Rotterdam Week 8 – 11 February 2018 www.hautephotographie.nl VIP Preview: 7 February, 11.00 – 19.00 Opening: 7 February, 19.00 – 23.00 LP2 in Las Palmas Wilhelminakade 326

Events

SOLIDARIUM // ERHARDT Miklós works 2005-2015

MAGMA – contemporary medium http://magma.maybe.ro/ Opening: 08.10.2015, 18h Opening speech by: Tordai-S. Attila, curator and founder of tranzit.ro On view 09. – 30.10.2015, every day, except for Mondays and holidays,

Events

Jannis Kounellis / May 28 — July 27, 2019

Almine Rech is pleased to present a new exhibition of works by Jannis Kounellis. This is the Artist’s first exhibition in the United Kingdom since his passing, in February 2017.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply